Tanácsok munkaadóknak

A munkáltató is felveheti a kesztyűt a stresszel szemben

Mit tehet a munkaadó, hogy a munkahelyi stressz terhelés szintjét kordában tartsa? Íme néhány egyszerű, mégis hatásos tipp a megelőzésre.

Sikeres beilleszkedés vagy gyors kilépés – kié a felelősség?

Az új munkatárs sikeres beilleszkedése kiemelkedő gazdasági jelentőséggel bír egy cég mindennapjaiban. Mit tehet a munkáltató, hogy elősegítse a folyamatot, és ezáltal időt, pénzt és energiát takarítson meg?

Hatékony stresszkezelés, mint a szervezeti kultúra része

A munkahelyi stressz okozta GDP-kiesés hazánkban nagyjából évi 1000 milliárd forintra tehető. A stressz hatások folyamatosan fennállnak, ezért nem mindegy, a munkavállalók hogyan küzdenek meg vele.

A pszichoszociális kockázatértékelés és kockázatkezelés jelentőssége

A munkahelyi stressz negatív hatásainak megelőzésével a munkáltató képes megőrizni a cég produktivitását és jelentős kiadásoktól mentesül. A vállalatok társadalmi felelősségvállalásának is fontos eleme a munkahelyi biztonság és egészségvédelem. A megelőzés leghatékonyabb eszköze a rendszeres pszichoszociális kockázatértékelés és az erre épülő célzott beavatkozások.

Dolgozzunk máshogy – Atipikus foglalkoztatási formák

A munkahely és család összeegyeztetésének kézenfekvő, Magyarországon mégis ritkán alkalmazott módja az atipikus foglalkoztatás.