Stresszkezelő tréningek

Munkacsoportunk a munkahelyi stressz kutatása mellett a megoldásokra is hangsúlyt helyez, ezért ajánljuk a Williams Életkészségek tréninget, amelynek legfőbb célja a stresszel való megküzdő képességünk fejlesztése. A tréningen egyszerűen elsajátítható, bármikor alkalmazható feszültség csökkentő, probléma megoldó és kommunikációs technikákat (összesen 10 stresszkezelő technikát) tanulhatunk meg, mellyel csökkenthetjük a túlzott stressz negatív hatásait, és javíthatjuk a személyes hatékonyságunkat.

A rövid, struktúrált program tematikáját és módszertanát a Duke Egyetem (Durham, NC, USA) vezető szakemberei dolgozták ki, több évtizedes  csoportterápiás tapasztalatok és a stresszkutatás legfrissebb eredményeinek felhasználásával.

Az USA mellett a világ számos országában már 15 éve alkalmazzák sikerrel a Williams Életkészségek Programot. A magyar változatot 2004-ben a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet szakemberei közreműködésével, a Selye János Magyar Magatartástudományi és  Magatartás-orvoslási Társaság dolgozta ki. A kizárólag okleveles facilitátorok által vezetett, szakmai csoportok vagy laikus résztvevők számára szervezett tréningek keretében, évente  átlagosan 400 fő vesz részt a Williams Életkészségek Programban.

Külföldi és hazai tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a készségfejlesztő program segítségével enyhíthetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek, hosszú távon javul a személyes hatékonyság.

Kiknek ajánljuk a tréningen való részvételt?
A tréningen való részvételt mindenkinek javasolt, aki szeretné eredményesen kezelni a munkája során előforduló stresszhelyzeteket, sikeresen megoldani magánéleti konfliktusait, szeretné javítani munkatársi, baráti, családi kapcsolatait vagy hatékonyabban kommunikálni.

Hogyan zajlik a Williams Életkészségek kiscsoportos tréning?
A csoportok maximális létszáma 12fő, így minden résztvevő számára kellő gyakorlási idő és személyre szóló visszajelzés biztosítható. A 16 órás tréning tematikája struktúrált, meghatározott egységekből áll, melyek során a résztvevők átgondolhatják a saját életükben jelenlevő streszhelyzeteket, és eszközöket kapnak azok hatékony kezeléséhez. A tréning során 10, bizonyítottan hatékony, készséget ismernek meg és sajátítanak el a résztvevők.
A készségek elsajátításának fontos része az otthoni gyakorlás, melyhez Munkafüzet nyújt segítséget.

A tréningről bővebben a www.eletkeszsegek.hu oldalon olvashat.

Aktuálisan induló Williams Életkészségek Stresszkezelő és Kommunikációs készségfejlesztő tréningjeinkről érdeklődjön:
Kapcsolat